Monitoring

Monitoring

Monitoring is een dienst die alle onderdelen in een netwerk controleert. Informatie over veel verschillende onderdelen wordt verzameld en inzichtelijk gemaakt. Hiermee biedt de dienst op veel punten ondersteuning:

  • Bescherming van investering.
  • Controle van leveranciers.
  • Ondersteuning medewerkers.

    Inzicht in hoeveelheid internet verkeer op het netwerk

De investering in een Docsis-netwerk bestaat uit veel verschillende elementen. Het gebruik door gasten zal in de loop van de tijd veranderen. Monitoring geeft andere informatie dan reacties van gasten.  Technische data over gebruik van het netwerk kan vergeleken worden met klantbeleving. Uit de combinatie van data en klantbeleving is er inzicht waar technische aanpassingen kostenefficiënt uitgevoerd kunnen worden.  Zo wordt de investering die er nu gedaan wordt ook in de toekomst  beschermt tegen onnodige aanpassingen.

Een Docisis-netwerk bestaat uit veel verschillende elementen en leveranciers. Door het monitoren van het totale netwerk wordt inzichtelijk hoe al deze onderdelen samenwerken. Bij storingen is er ook inzicht over wie, wat, waar en wanneer. Historie van meetwaarde geeft ook inzicht in niet-actuele storingen. Deze meetwaarden geven een belangrijk instrument voor het controleren van leveranciers van de verschillende onderdelen en diensten.

Inzicht in aantal actieve gasten op het netwerk.

Medewerkers worden al tijdens de uitrol van een Docsis-netwerk ondersteund. Er is gelijk inzicht in de status van het netwerk. Vragen van gasten  bij de receptie kunnen inhoudelijk beantwoord worden. Ook vragen van gasten over de avond ervoor kunnen beantwoord worden door de historie aan meetgegevens. De internetvoorziening op de locatie wordt zo voor iedereen op verschillende niveaus inzichtelijk.

De monitoring kan door middel van email ook aan de juiste personen meldingen geven uit het systeem. Deze meldingen zorgen ervoor dat de kennis over het netwerk al bij de juiste persoon aanwezig is, voor er vragen zijn. Hiermee wordt de klantbeleving wat betreft de internetvoorziening optimaal ondersteund.

Inzicht in het netwerk via een plattegrond waarop in één oogopslag gezien kan worden hoe het netwerk erbij staat.