DOCSIS CMTS

DOCSIS CMTS

 

De CMTS
CMTS staat voor” Cable Modem Termination System” en is geplaatst op het centrale punt van het coax-netwerk.
Alle modems in het netwerk maken verbinding met de CMTS en tussen deze apparaten wordt er via de Docsis-standaard over de coax gecommuniceerd.
De CMTS zend een Downstream-signaal uit tussen de TV-kanalen en luistert naar een Upstream-signaal van de modems onderin de band.
Vanuit de CMTS kan ook geregeld worden welke modems wel een of geen verbinding mogen maken.

De Wandy CMTS kan in theorie 512 modems tegelijkertijd verbinden. We beperken dit echter tot 250 om de beste performance en stabiliteit te kunnen garanderen.
Het downstream-signaal wordt verdeeld over 16 kanalen uitgezonden en afhankelijk van het aangesloten modem kan hier een downloadsnelheid van 800Mbit/s over getransporteerd worden.
Voor de upstream beschikt de CMTS over 4 kanalen en afhankelijk van de kwaliteit van het netwerk en de gebruikte modulatie kan hier een snelheid van 160Mbit/s aan upload gehaald worden.
Deze snelheden gelden voor het gehele netwerk en mocht er toch een bandbreedtetekort ontstaan dan kan een tweede CMTS geplaatst worden om de capaciteit te verdubbelen.

De CMTS kan in twee verschillende modellen geleverd worden: een 19″model voor installatie in een serverrack, of een outdoormodel voor installatie in een coax-kast.