DOCSIS Modems

 De Modems
Aan het einde van het Docsis-netwerk komen we aan op de locatie waar de internetverbinding geleverd moet worden.
Dit gebeurt door middel van Docsis Modem Routers. Dit houdt in dat het één apparaat is dat tegelijkertijd als modem en als router kan functioneren.
Het modemgedeelte zorgt voor de verbinding met de CMTS over de coax en het routergedeelte zorgt voor de mogelijkheid om apparatuur aan te kunnen sluiten via UTP-bekabeling of WiFi.

Wandy voert haar installaties uit met verschillende type modems.
In het verleden is er veel gebruik gemaakt van het Technicolor TC7200 modem en later het TC7210 model.
Sinds 2017 levert Wandy het Arris TG1652 modem.
De TG1652 is een modem voorzien van 16 downstream-kanalen en 8 upstream-kanalen.
Deze is uigevoerd met 4x Gigabit Ethernet en kan tegelijkertijd wifi uitzenden op 2.4 en 5Ghz via de N en AC standaard.
Dit modem heeft een maximale doorvoersnelheid van 800Mbit/s en door de AC wifi kan ook over wifi deze snelheid gehaald worden.
Natuurlijk is de snelheid compleet afhankelijk van de inrichting van het netwerk en de internetaansluiting voor de centrale router.

De modems kunnen in verschillende configuraties geleverd worden, om zo perfect op de situatie van de klant aan te sluiten.
– Router mode
Het modem wordt geprogrammeerd zoals de meeste mensen thuis gewend zijn. Een eigen wifinetwerk waarover de klant zelf de mogelijkheid heeft om de naam en het wachtwoord aan te passen. Voor een klant is het hetzelfde als thuis en kan zijn eigen netwerk bouwen met apparatuur zoals, telefoons, laptop, smart TV’s en slimme thermostaten of domotica-apparaten.

– Hotspot mode
Het modem wordt zo geprogrammeerd dat op alle aansluitingen van het modem een hotspotingang wordt gecreëerd. De gast kan bekabeld of via wifi verbinding maken en komt dan op de gepersonaliseerde landingspagina terecht. Hier kan men inloggen via een ticket en kan zo gebruik maken van de internetfaciliteiten.

– Hotspot Router Hybrid mode
Dit is een configuratie waarin het modem in router mode gezet wordt, maar er een extra wifinetwerk wordt toegevoegd waarop de Hotspot wordt uitgezonden.
In bijvoorbeeld een recreatiepark waar veel eigen chalets staan, kun je een dekkend hotspotnetwerk uitrollen en tegelijkertijd alle vaste bewoners een eigen netwerk aanbieden.