Gecombineerde infrastructuur

Netwerk Illustratie, klik op de afbeelding voor een vergrote weergave.

Bovenstaande illustratie geeft aan hoe verschillende vormen van infrastructuur gecombineerd kunnen worden tot 1 netwerk.
In de receptie staat de centrale apparatuur die het gehele netwerk aanstuurt en de wifi-zenders en Docsis-modems beheert.
Vanuit de receptie kan via een laptop of vaste PC de monitoring en ticket service van het netwerk benaderd worden.

In de illustratie worden de verschillende types infrastructuur aangegeven en deze zijn als volgt gebruikt:

– Glasvezel:
De internetaansluiting komt centraal binnen via een glasvezel van de internet provider en deze wordt gekoppeld op de Wandy Controller.
In de receptie wordt de koppeling Tussen het Docsis-signaal en het TV-signaal gemaakt en via de HFC over glasvezel het terrein op gestuurd.
Op het terrein wordt via een HFC node het signaal van de glasvezel omgezet naar een coax-signaal.

– Coax:
Vanaf de HFC node wordt het signaal via Coax getransporteerd naar de Chalets waar een Docsis-modem het signaal omzet naar bekabelde en via wifi aangesloten apparaten.
Ook de wifi-masten die voorzien zijn van een coax-aansluiting worden uitgerust met een Docsis-modem waarop de wifi-zenders voor het kampeerterrein op worden verbonden,

– Draadloos:
Vanaf de wifi-mast kunnen er draadloze straalverbindingen worden opgezet naar masten op plekken waar geen coax of glasvezel aanwezig is om de zenders aan te sluiten. Zo kunnen alle plekken op het terrein voorzien worden van wifi-dekking.